Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μωρό και χειμερινά ταξίδια; Γιατί όχι;
















Τα Oneira Bebe σας δίνουν μερικές πρακτικές συμβουλές για ένα άνετο και καλά οργανωμένο οικογενειακό ταξίδι

Μωρό και χειμωνιάτικα ταξίδια; Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με το μωρό στη Ρώμη; Πρωτοχρονιάτικη απόδραση στις Άλπεις; Γιατί όχι; Για πολλούς γονείς φαίνεται… βουνό και άλλοι το θεωρούν εντελώς απαγορευτικό! Δεν είναι όμως έτσι. Τα χειμερινά ταξίδια με παιδιά μπορούν να είναι διασκεδαστικά και άκρως συναρπαστικά.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η κατάλληλη προετοιμασία και σωστός προγραμματισμός. Και φυσικά καλή διάθεση!
Αν το παιδί σας είναι ακόμα βρέφος, οι ανάγκες του είναι αυξημένες και -κατά συνέπεια- και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Μη σας πιάνει πανικός. Με σωστές επιλογές και με κοινή λογική θα φτιάξετε τη βαλίτσα του χωρίς να του λείψει τίποτα. Ενδεικτικά, σας προτείνουμε να μην ξεχάσετε:
- Πάνες.
- Καλλυντικά σε μικρές συσκευασίες (λοσιόν, πούδρες, κρέμες κλπ.).
- Υγρά μαντιλάκια.
- Σαλιάρες σελτεδάκια.
- Πιπίλες, μπιμπερό.
- Το γάλα του ή τις κρέμες του.
-Αποστειρωτής
-Ένα πολυμίξερ για το άλεσμα του φαγητού του
- Αλλαξιές ρούχων (υπολογίστε όσες μέρες διακοπών επί δύο).
- Εσώρουχα, κορμάκια.
- Άνετα, ζεστά παπούτσια και κάλτσες.
- Σκουφάκια, γάντια, κασκόλ.
- Φόρμα εξόδου.
- Το αγαπημένο του παιχνίδι (ειδικά αν έχει κάτι με το οποίο του αρέσει να κοιμάται).
- Μία παιδική κουβέρτα (η κουβέρτα τις περισσότερες φορές θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη από το πρωί έως το βράδυ).
- Οπωσδήποτε το βιβλιάριο υγείας του.
- Ένα μικρό φαρμακείο, από το οποίο δεν θα λείπει: θερμόμετρο, υπόθετο και σιρόπι παρακεταμόλης για παιδιά, αντισηπτικά και απολυμαντικά μαντιλάκια μίας χρήσης, αντιισταμινική κρέμα και σιρόπι, καταπραϋντική κρέμα καλέντουλας και αντιηλιακό (οπωσδήποτε αν πάτε στα χιόνια), μία κρέμα κατάλληλη για μώλωπες και στραμπουλήγματα, υπόθετα για εμετούς).

Η μαγική τσάντα της μαμάς
Μια καλά οργανωμένη τσάντα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς) γλιτώνει πολλά παιδιά από κλάματα και υστερίες, αλλά και πολλούς μπαμπάδες και μαμάδες από σπασμένα νεύρα και εκνευρισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν:
·        Πρέπει να έχετε μαζί σας τις αγαπημένες λιχουδιές του παιδιού σας και κάτι εύκολο για φαγητό, όπως ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο.
·        Βάλτε σε μια τσάντα μερικά καινούργια βιβλία ή παιχνίδια. Βγάλτε τα ένα-ένα κάθε φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 
·        Αν ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο, πάρτε μαζί σας cd με τα αγαπημένα του τραγούδια, για να τα ακούει στη διαδρομή. 
·        Πάρτε μαζί το αγαπημένο λούτρινο ζωάκι, θα βοηθήσει το παιδί να ηρεμήσει και να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
·        Αν ταξιδεύετε με βρέφος, πάρτε μαζί σας δύο αποστειρωμένα μπιμπερό, βρασμένο νερό σε θερμός, το γάλα-σκόνη και πιπίλες.
·        Μην ξεχάσετε πάνες, μωρομάντιλα και μία μικρή πετσέτα.
·        Να έχετε μία αλλαξιά εσώρουχα και ρούχα. 
·        Εφοδιαστείτε με νερό
·        Θυμηθείτε τα χαρτομάντιλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...