Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εννέα τρόποι για να θυμάστε πάντα τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας




Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας; Σίγουρα είναι ένα πολύτιμο γεγονός που θα θέλατε να θυμάστε για πάντα. Τα Oneira Bebe σας προτείνουν εννέα δημιουργικούς τρόπους, ώστε να… καταγράψετε τις πρώτες σας γιορτές ως οικογένεια!
1.   Φτιάξτε ή αγοράστε το δικό σας χριστουγεννιάτικο στολίδι. Ζωγραφίστε το όνομα του παιδιού σας και την ημερομηνία γέννησής του και κρεμάστε στο δέντρο. Κάθε χρόνο όταν θα κρεμάτε το στολίδι στο δέντρο θα θυμάστε τα πρώτα Χριστούγεννα του παιδιού σας.
2.   Φτιάξτε το πρώτο σας στολίδι-φωτογραφία. Τοποθετήστε τη φωτογραφία του μωρού σας σε μια μικρή κορνίζα και κρεμάστε τη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάντε το ίδιο και τα επόμενα χρόνια, κρεμώντας τα στολίδια το ένα δίπλα στο άλλο. Καθώς θα περνούν τα χρόνια, θα έχετε φωτογραφίες του παιδιού σας από κάθε Χριστούγεννα.
3.   Φτιάξτε μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα για το μωρό σας. Κρεμάστε τη μικρή καλτσούλα του δίπλα στις δικές σας και διακοσμήστε την ζωγραφίζοντας το όνομά του και την ημερομηνία των πρώτων του Χριστουγέννων.
4.   Φυλάξτε τα πρώτα του Χριστουγεννιάτικα ρούχα. Ντύστε το με κόκκινα και πράσινα ρούχα και κρατήστε τα, ώστε κάθε χρόνο να συνειδητοποιείτε πόσο πολύ μεγάλωσε το βλαστάρι σας.
5.   Χαρίστε στο μωρό σας ένα λούτρινο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι: ξωτικό, Άγιο Βασίλη, τάρανδο κλπ. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του και πάντα θα σας θυμίζει τα πρώτα του Χριστούγεννα.
6.   Χαρίστε στο παιδί σας ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο κουτί. Αυτοί είναι θησαυροί που μερικές φορές κρατούν για πάντα.
7.   Βγάλτε πολλές φωτογραφίες το μωρό σας, όταν κοιτάζει τα φώτα, όταν παίζει με τις μπάλες του δέντρου, την έκφρασή του όταν παίρνει τα δώρα του. Φωτογραφήστε επίσης όλη την οικογένεια με το μωρό.
8.   Γράψτε ένα γράμμα στο μωρό σας, εκφράζοντάς του τα συναισθήματά σας και ευχαριστώντας το για το δώρο της γέννησής του. Μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να μπορέσει να το διαβάσει, ωστόσο θα είναι κάτι πολύτιμο όταν θα μεγαλώσει.
9.   Ξεκινήστε ένα χριστουγεννιάτικο λεύκωμα. Διακοσμήστε το εξώφυλλο με το όνομα του παιδιού σας και τα γενέθλιά του. Γεμίστε το με φωτογραφίες, κάρτες, και με μια μικρή περιγραφή των πρώτων του Χριστουγέννων: τι δώρα πήρε, τι έφαγε, τι φοβήθηκε κλπ.   

 Αλλά κυρίως φροντίστε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και πάντα να θυμάστε να ζείτε την κάθε στιγμή μαζί του! Το μωρό σας δεν θα είναι ποτέ ξανά τόσο μικρό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...