Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Let’s go green… και στα ρουχαλάκια του μωρού σας




Επιλέξτε ασφαλή, οργανικά και φυσικά βαμμένα ρούχα, απαλλαγμένα από τοξικά και χημικές ουσίες
 
Εσείς γνωρίζετε ότι το συμβατικό βαμβάκι αν και καλύπτει μόνο το 3% των αγρών παγκοσμίως, ωστόσο χρησιμοποιεί περίπου το 25% όλων των φυτοφαρμάκων;  Ότι η λεύκανση και η βαφή του γίνονται με τοξικά χημικά, τα οποία παραμένουν και στο ύφασμα που στη συνέχεια μετατρέπεται σε ρούχο; Καταναλώνονται 113 γραμμάρια από τα επιβλαβή χημικά για να κατασκευαστεί  ένα συνηθισμένο t-shirt. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες της Greenpeace έως και 9.000 διαφορετικά χημικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι το παιδί μας να φορέσει ένα 100% βαμβακερό μπλουζάκι.
Ακούγεται ίσως λίγο τρομακτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το ευαίσθητο δερματάκι ενός μωρού, που είναι περισσότερο ευάλωτο στις τοξικές και χημικές ουσίες, καθώς είναι πέντε φορές λεπτότερο από το δέρμα των ενηλίκων. Οι βλαβερές ουσίες μπορούν εύκολα να περάσουν από το δέρμα στο σώμα του παιδιού και από κει στο αίμα του, εξαιτίας του υψηλότερου μεταβολισμού του και του χαμηλότερου βάρους του.
Ποια είναι η λύση; Οργανικά μεγαλωμένο και φυσικά χρωματισμένο βαμβάκι, το οποίο είναι απαλλαγμένο 100% από λιπάσματα, επιβλαβή φυτοφάρμακα και χημικά. Την ίδια στιγμή, η βιολογική παραγωγή βαμβακιού βασίζεται σε ένα σύστημα καλλιέργειας που διατηρεί και αναγεννά τη γονιμότητα του εδάφους χωρίς τη συνεχιζόμενη χρήση των επιβλαβών αυτών ουσιών. Επιπρόσθετα, τα οργανικά ρούχα είναι φυσικά χρωματισμένα, στις αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ, καθώς το χρώμα προέρχεται από τα ίδια τα φυτά.
Και δεν είναι μόνο τα οφέλη υγείας που καθιστούν το οργανικό βαμβάκι τόσο σημαντική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συμβατικά βαμβακερά ενδύματα. Είναι απίστευτα μαλακό και απαλό στην αφή, ενώ η ήπια επεξεργασία του το καθιστά πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά βαμβακερά ενδύματα.
Τα ρούχα από βιολογικό βαμβάκι είναι τα καλύτερα ρούχα που μπορείτε να του προσφέρετε στο μωρό σας. Με την επιλογή ρούχων βιολογικού βαμβακιού, όχι μόνο βοηθάτε το περιβάλλον, βοηθάτε να σωθούν ζωές και προσφέρετε στο μωρό σας ρούχα , με φιλικό PH και ανεπεξέργαστο ύφασμα που αναπνέει τόσο φυσικά όσο και το δερματάκι του μωρού σας:
-χωρίς βαφές
-Χωρίς λεύκανση
-χωρίς βαριά μέταλλα
-χωρίς φορμαλδεϋδη
-χωρίς χλωριωμένες φαινόλες
-χωρίς φορείς χλωροοργανικών ενώσεων
-χωρίς βιολογικά ενεργές ουσίες στο τελικό προϊόν.
Επιλέξτε λοιπόν προϊόντα από οργανικό και φυσικά βαμμένο βαμβάκι, όπως προίκα μωρού, παιχνίδια, ρούχα, είδη για το μπάνιο του, ακόμη και παπουτσάκια και… κοιμηθείτε ήσυχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...