Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χειμώνας! Ε και; Οι βόλτες με το μωρό σας συνεχίζονται

Τα Oneira Bebe σας δίνουν μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε το μωρό σας για το χειμωνιάτικο τοπίο...

Τέρμα οι καλοκαιρίες λένε οι μετεωρολόγοι. Έρχεται χειμώνας! Μπρρρρρ… Και χειμώνας σημαίνει χαμηλές θερμοκρασίες, βοριάς, βροχή και ενίοτε και χιόνι. Σίγουρα θα αναρωτιέστε αν μπορείτε να βγάζετε το μωρό σας βόλτα τόσο συχνά όσο κάνατε μέχρι τώρα. Η απάντηση είναι ασφαλώς και μπορείτε, εφόσον ωστόσο φροντίζετε να είναι πάντα καλά ντυμένο. Μάλιστα, οι παιδίατροι συνιστούν την καθημερινή βόλτα κατά την περίοδο του χειμώνα, ώστε ο οργανισμός του μωρού να συνηθίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες και να σκληραγωγηθεί.
Τι χρειάζεστε; Πρώτα από όλα ένα κατάλληλο καρότσι που να προστατεύει το μωρό σας από ανέμους, βροχή και χιόνι, που να διαθέτει αντιανεμική και αδιάβροχη κουκούλα.
Στη συνέχεια θα πρέπει να ντύσετε το μωρό σας καλά. Τι βοηθάει:
Ένα πανωφόρι που βγαίνει εύκολα. Όταν ντύνετε το μωρό σας με τα ρούχα του, μπορείτε απλά να του φορέσετε ένα ολόσωμο πανωφόρι -ή αλλιώς φόρμα εξόδου- λίγο πριν βγείτε από το σπίτι ή από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη από ολόσωμα πανωφόρια. Το ένα μπαίνει και εφαρμόζει τέλεια στα χέρια και στα πόδια του παιδιού σας και τα περισσότερα έχουν και μια κουκούλα, ενώ τα άλλα μοιάζουν πιο πολύ με υπνόσακο και έχουν μόνο μια ραφή στα πόδια για να είναι πιο εύκολο το ντύσιμό του. Αγοράστε ένα προϊόν που να είναι αδιάβροχο και ζεστό.
Η μαμά σας δεν σας έλεγε πάντα ότι η περισσότερη ζέστη χάνεται από το κεφάλι; Λοιπόν, είναι αλήθεια. Οπότε, φορέστε πάντα ένα σκουφί στο μωρό σας πριν βγείτε το χειμώνα έξω. Αν τα χεράκια του είναι εκτεθειμένα, φορέστε του γάντια. Αν πιπιλάει τα χέρια του, πάρτε και άλλο ένα ζευγάρι γάντια μαζί σας, γιατί αν βραχούν, πιο πολύ θα κρυώνει με αυτά παρά θα το κρατάνε ζεστό. Σιγουρευτείτε επίσης ότι το παιδί σας φοράει πολύ ζεστές κάλτσες και μποτούλες.
Τις μέρες που κάνει πάρα πολύ κρύο, μπορείτε -ενώ θα φοράει το ολόσωμο μπουφάν του- να το τυλίξετε επιπλέον και σε μια κουβέρτα. Πολύ πρακτικές είναι οι κουβέρτες που μπορούν να προσαρμοστούν στο καροτσάκι ή το κάθισμα του αυτοκινήτου.
Εναλλακτικά, αντί για το ολόσωμο πανωφόρι μπορείτε να φορέσετε στο μωρό σας πολλές στρώσεις ζεστών ρούχων και να το τυλίξετε σε μια μάλλινη κουβέρτα. Από πάνω βάλτε μια πιο χοντρή κουβέρτα. Ένας κανόνας που καλό είναι να θυμάστε είναι ότι το μωρό σας χρειάζεται μια στρώση ρούχων παραπάνω από εσάς.
Μόλις μπείτε σε ένα χώρο, και ας είναι μόνο για λίγα λεπτά στο σούπερ μάρκετ, βγάλτε αμέσως μια στρώση ρούχων από το μωρό σας για να μην ιδρώσει. Διαφορετικά, θα κρυώνει πολύ πιο πολύ μόλις ξαναβγείτε έξω. Και αν σκεπάζετε το μωρό σας με μια κουβέρτα στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να τη βγάλετε μόλις ζεσταθεί το αυτοκίνητό σας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει το μωράκι σας να μην μένει παραπάνω ώρα στο κρύο από όσο αντέχει.
Αλλά πώς να το καταλάβετε;
Προσέξτε πολύ τα σημάδια που σας στέλνει και ας μη μιλάει ακόμα. Αν στην αρχή φαίνεται να διασκεδάζει έξω, αλλά μετά από λίγο γκρινιάζει, μπορεί να προσπαθεί να σας πει ότι κρυώνει. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τα δάχτυλά του, τα αυτάκια του, το πρόσωπό του και το κεφαλάκι του τακτικά και να επιστρέψετε στο σπίτι πριν αρχίσει να νιώθει άβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...