Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό καροτσάκι για σας και το μωράκι σας      Ο πελαργός καταφθάνει κι εσείς ακόμη δεν έχετε αποφασίσει τι καρότσι θα πάρετε;  Ίσως έχετε μπερδευτεί με τις τόσες συμβουλές που έχετε ακούσει, ωστόσο η επιλογή του καροτσιού θα πρέπει να είναι βασισμένη στις δικές σας ανάγκες.
      Πρέπει να είναι μεγάλο; Ή μήπως μικρό κι ελαφρύ; Πρέπει να είναι κλασικό ή buggy; Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το πώς θα το χρησιμοποιήσετε και όχι από το τι είναι στη μόδα κάθε φορά.
      Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας λοιπόν τους παρακάτω παράγοντες: 
      1.Εάν έχετε αυτοκίνητο και ειδικά με μικρό πορτ μπαγκάζ θα πρέπει να επιλέξετε ένα καρότσι που να διπλώνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να χωράει στο αυτοκίνητό σας. Μην το αγοράσετε εάν δεν το δοκιμάσετε πρώτα. 
             2. Εάν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει το καρότσι να είναι ελαφρύ και μικρό για να μπορείτε να το σηκώνετε εύκολα και να χωράει σε στενούς χώρους.
      3.Εάν μένετε σε περιοχή με χωματόδρομους ή θέλετε να κάνετε περιπάτους στην άμμο, τότε το καρότσι πρέπει να έχει μεγάλες ρόδες που προχωρούν ευκολότερα σε ανώμαλες επιφάνειες. 
4.Εάν μένετε στην πόλη και θέλετε να βγαίνετε βόλτες με το μωρό σας συχνά, πιο κατάλληλο είναι ένα καρότσι ελαφρύ που να στρίβει εύκολα.  
5. Εάν θέλετε το μωρό σας να μπορεί να κοιμηθεί και στο καρότσι, τότε χρειάζεστε κάποιο που να μετατρέπεται σε άνετο κρεβατάκι.
6. Και εάν αισθάνεστε πιο σίγουροι όταν το μωρό σας κάθεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπει εσάς, τότε ανάλογη θα πρέπει να είναι και η επιλογή σας.
Σε πολλά καρότσια μπορείτε να κουμπώσετε το καθισματάκι του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μπορεί να κοιμάται το μωρό πιο άνετα. Πάντως, το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω είναι το καρότσι που θα αγοράσετε να είναι ασφαλές και να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ελέγξτε ότι φέρει το απαραίτητο σύμβολο συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και ζητήστε να το δείτε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...